🍩 Koblihy plněné ricottou




Mám tu pro vás další koblihy. Jsou plněné ricottou a je to úplně něco jiného, než marmeláda. To dá rozum. Takže toto je další recept pro ty, co by si koblihu dali, ale neholdují sladkému.

Recept není těžký, tak jdeme na to.




Těsto:
2 lžičky sušeného droždí
125 ml vlažného mléka
2 lžíce krupicového cukru
50 g rozehřátého másla
340 g hladké mouky + mouka na vál
2 vejce
olej na smažení
moučkový cukr na poprášení

Náplň:
250 g ricotty
1 zarovnaná lžička najemno nastrouhané kůry z citronu
2 lžičky krupicového cukru
80 g rozinek sultánek, propláchnutých horkou vodou 

Nejprve si připravte náplň. Všechny přísady smíchejte v misce, zakryjte a odložte do chladničky.

Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do mísy a nechte na teplém místě 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce a zbývající cukr. Vařečkou nebo příborovým nožem vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. To dejte do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a uložte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem, trvá to asi 1 hodinu.

Na mírně pomoučněném válu těsto 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Těsto rozdělte na poloviny a obě rozválejte na centimetr tlustou placku. Sklenkou či vykrajovátkem naznačte kolečka o průměru o něco větším než 6 cm – těsně vedle sebe. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně, zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru 6 cm. Okraje budou hladké a pevně spojené. Polštářky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.


Rozehřejte větší množství oleje. Koblihy smažte po dávkách, 3–4 minuty z každé strany, dozlatova. Jakmile vložité koblihu do oleje, přiklopte hrnec pokličku na 1 minutu. To způsobí, že se koblihy krásně nafouknou. Po otočení koblih dosmažte odkryté. Osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.

Dobrou chuť :)






Komentáře

Populární příspěvky